Debrecínska klobása

Autor receptu: tassiedevil

Recept som objavil na jednej madarskej stránke. Pochádza od pána Gundela / bývalý madarský gastronom/ a podľa tohto receptu robievali tieto klobásky v hotelovej reštaurácii Gellert v Budapešti v roku 1957. Pred nedávnom som ich robil a sú vynikajúce na pečenie a rovnako aj na varenie.

Suroviny

Postup

  1. 1, Mäso nakrájame na menšie kúsky, zasolíme a necháme pár hodín preležať. 2,Slaninu tiež nakrájame na kocky a dobre ju schladíme/najlepšie v mrazničke/ 3,Cesnak pomelieme a trochu povaríme vo vode, schladíme a zamiešame ostatné koreniny do cesnakovej vody. 4,Bravčové chudé melieme na 8-10 mm doske. 5,Hovädzie melieme na 3-5mm doske /premelieme 2 krát/ 6,Slaninu melieme, polovicu na 5 mm doske a druhú polovicu na 8 mm doske 7.Všetko spolu dobre zamiešame a plníme do tenkých bravčových alebo baraních črievok. Pretáčame na dľžku 15 cm. 8,Necháme na studenom mieste jeden deň preschnúť a údime pekne do červena.
  2. Ja ich po údení nechám trochu prevetrať a potom balím do vakumových sáčkov a mrazím. Deň pred použitím vyberiem z mrazu a nechám v chladničke odmraziť.