Dánské hnedé koláčiky so zázvorom (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
V jednej staršej kuchárskej knižke som našla takýto recept. Je pravdepodobne dosť starý, ale veľmi dobrý. Koláčiky majú zvláštnu chuť, lebo sa miešajú chute zázvoru a orieškov, škorice. Sú veľmi chutné a jemne chrumkavé. Pravdepodobne do Vianoc budem musieť urobiť ešte jednú dávku.
80 porcií |
20 minút príprava |
7-10 minút na 180-200 °C |
Postup
- Maslo s cukrom a sirupom rozvaríme,odstavíme so sporáka,pridáme
- pridáme mandle,škoricu,zázvor,citronát.
- V trošičke vody rozmiešame sodu a pridáme do sirupu a necháme vychladiť.
- Vychladený nalejeme do pripravenej múky
- a vypracujeme cesto.Cesto rozdelíme na poly.
- Z cesta vytvarujeme dva valce
- a zabalíme do folie.Ak by náhodou cesto bolo ešte po vypracovaní mäkké ,tak ho necháme ešte trocha schladiť a ešte raz vyformujeme valce a odložíme do chladu na 24 hodín.
- Potom vyhrejeme rúru a valce pokrájama na tenko ,asi 1/2 cm.
- Ukladáme na vymastený plech ukladáme v dostatočnej vzdialenosti a upečieme.
- Pri pečení dáme pozor,aby sa koláčiky moc nevysušili a zhnedli.Mali by mať prirodzene hnedú farbu.Za tých sedem minút by mali byť upečené.