Dánské hnedé koláčiky so zázvorom (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

V jednej staršej kuchárskej knižke som našla takýto recept. Je pravdepodobne dosť starý, ale veľmi dobrý. Koláčiky majú zvláštnu chuť, lebo sa miešajú chute zázvoru a orieškov, škorice. Sú veľmi chutné a jemne chrumkavé. Pravdepodobne do Vianoc budem musieť urobiť ešte jednú dávku.

80
porcií
20 minút
príprava
7-10 minút
na 180-200 °C

Postup

  1. Maslo s cukrom a sirupom rozvaríme,odstavíme so sporáka,pridáme
  2. pridáme mandle,škoricu,zázvor,citronát.
  3. V trošičke vody rozmiešame sodu a pridáme do sirupu a necháme vychladiť.
  4. Vychladený nalejeme do pripravenej múky
  5. a vypracujeme cesto.Cesto rozdelíme na poly.
  6. Z cesta vytvarujeme dva valce
  7. a zabalíme do folie.Ak by náhodou cesto bolo ešte po vypracovaní mäkké ,tak ho necháme ešte trocha schladiť a ešte raz vyformujeme valce a odložíme do chladu na 24 hodín.
  8. Potom vyhrejeme rúru a valce pokrájama na tenko ,asi 1/2 cm.
  9. Ukladáme na vymastený plech ukladáme v dostatočnej vzdialenosti a upečieme.
  10. Pri pečení dáme pozor,aby sa koláčiky moc nevysušili a zhnedli.Mali by mať prirodzene hnedú farbu.Za tých sedem minút by mali byť upečené.