Ďalšia torta - Jadranská
Autor receptu: sonulienka
Keďže moja rodina obľubuje alebo má rada Jadranskú tortu, tak nesmela chýbať ani na
tejto oslave.
20 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Najprv som si upiekla korpus nasledovne:
Celé vajcia vyšľaháme s práškovým cukrom, pridáme múku s kakaom a olejom. Spolu dobre premiešame a cesto vylejeme do tortovej formy. Na spodok som si dala pečiaci papier. Piekla som tiež ako predchádzajúcu priemer formy 28 cm. Upečený korpus necháme vychladnúť.
- Ďalej si na sucho opražíme lieskové orechy a necháme vychladnúť.
Krém robíme nasledovne:
Kryštálový cukor, Maizenu a žĺtky rozmiešame v mlieku a za stáleho miešania uvaríme. Necháme vychladnúť, ja zakryjem potravinárskou fóliou puding, aby som ho nemusela miešať a tak nechám vychladnúť a nevytvorí sa koža.
Maslo vymiešame s práškovým cukrom, po častiach pridávame vychladnutý puding a na koniec pridáme opražené lieskové orechy. Natrieme na vychladnutý korpus.
- Šľahačku si vyšľaháme do tuha so stužovačom, pridáme vanilkový cukor a natrieme na tortu.
Ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
- No a tu sú obidve torty.
- Tu je torta v reze na želanie dievčence.
- Ešte raz.
- Znovu detail
- Múku používam túto.
- No a ešte som piekla mandlový dezert tu je recept tiež je bez múky - https://varecha.pravda.sk/recepty/mandlovy-dezert-fotorecept/26609-recept.html
- Kinder mliečny rez tiež bez múky
- Marlenku bez valkania ale už z hladkej múky.
- No a slané ale tu som stihla odfotiť len jednu krabicu piekla som štvoraké.
No a to je všetko.