Ďalšia torta - Jadranská

Autor receptu: sonulienka

Keďže moja rodina obľubuje alebo má rada Jadranskú tortu, tak nesmela chýbať ani na tejto oslave.

20 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv som si upiekla korpus nasledovne: Celé vajcia vyšľaháme s práškovým cukrom, pridáme múku s kakaom a olejom. Spolu dobre premiešame a cesto vylejeme do tortovej formy. Na spodok som si dala pečiaci papier. Piekla som tiež ako predchádzajúcu priemer formy 28 cm. Upečený korpus necháme vychladnúť.
  2. Ďalej si na sucho opražíme lieskové orechy a necháme vychladnúť. Krém robíme nasledovne: Kryštálový cukor, Maizenu a žĺtky rozmiešame v mlieku a za stáleho miešania uvaríme. Necháme vychladnúť, ja zakryjem potravinárskou fóliou puding, aby som ho nemusela miešať a tak nechám vychladnúť a nevytvorí sa koža. Maslo vymiešame s práškovým cukrom, po častiach pridávame vychladnutý puding a na koniec pridáme opražené lieskové orechy. Natrieme na vychladnutý korpus.
  3. Šľahačku si vyšľaháme do tuha so stužovačom, pridáme vanilkový cukor a natrieme na tortu. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
  4. No a tu sú obidve torty.
  5. Tu je torta v reze na želanie dievčence.
  6. Ešte raz.
  7. Znovu detail
  8. Múku používam túto.
  9. No a ešte som piekla mandlový dezert tu je recept tiež je bez múky - https://varecha.pravda.sk/recepty/mandlovy-dezert-fotorecept/26609-recept.html
  10. Kinder mliečny rez tiež bez múky
  11. Marlenku bez valkania ale už z hladkej múky.
  12. No a slané ale tu som stihla odfotiť len jednu krabicu piekla som štvoraké. No a to je všetko.