Ďalšia huspenina

Autor receptu: alzbetka2

Včera pridala recept na huspeninu honestka, celkom mi narobila chute, pretože aj v našej rodine je to obľúbené jedlo. Ja ju varím trocha inak.

Postup

  1. Najprv dám variť do studenej vody dobre umyté a oholené /mám v kuchyni starý holiaci strojček na tieto účely/ kolená a nožičky. Nožičky prekrajujem na polovice. Dávam pozor, aby nezačala prudko vrieť. Keď sa už začína variť, stiahnem na menšiu teplotu, aby sa len tak pomaly varila. Takto varím 2 hod. Potom pridám očistené cibule, cesnak, korenie a červenú papriku. Ak treba, tak aj soľ. Huspeninku varím pomaly ďalšie 3-4 hodiny,aby zostala číra. Keď mäso opadáva už od kosti, tak ho povyberám, rozložím na taniere - aj paprčky, nakoľko ich máme radi, pozberám masť a pozalievam mäso na tanieroch cez sitko. Keď stuhne jeme ju s chlebom a cibuľou s octom. To, že nedávam koreňovú zeleninu, mám od svojej svokry a vôbec tam nechýba.