Cviklový šalát s mrkvou a avokádom (fotorecept)
Autor receptu: palokuchki
Recept na tento salat som videla davnejsie v jednej kucharskej knihe. V povodnom recepte nebolo avokado, ale modry plesnovy syr.
4-5 porcie |
15 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Ocistenu mrkvu som uvarila do polomakka. Pokrajala som ju na kusky zhruba 1cm siroke.
- Cviklu som umyla, vysuchala kefkou a uvarila. Uvarenu vychladnutu cviklu som ocistila a pokrajala na priblizne rovnako velke kusky ako bola pokrajana mrkva. Petrzlenovu vnatku som obtrhala zo stopiek, ale som ju nesekala,
- K uvarenej mrkve som pridala cviklu, petrzlenovu vnatku a nakrajane avokado. Zeleninu som posolila, okorenila a pridala som cukor, olej a ocot.
- Vsetko som spolu premiesala a dochutila.
- Pouzila som 6% cerveny vinny ocot. Salat sme mali s vyprazanym karfiolon a pecenymi zemiakmi.