Cviklový šalát s mrkvou a avokádom (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Recept na tento salat som videla davnejsie v jednej kucharskej knihe. V povodnom recepte nebolo avokado, ale modry plesnovy syr.

4-5
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ocistenu mrkvu som uvarila do polomakka. Pokrajala som ju na kusky zhruba 1cm siroke.
  2. Cviklu som umyla, vysuchala kefkou a uvarila. Uvarenu vychladnutu cviklu som ocistila a pokrajala na priblizne rovnako velke kusky ako bola pokrajana mrkva. Petrzlenovu vnatku som obtrhala zo stopiek, ale som ju nesekala,
  3. K uvarenej mrkve som pridala cviklu, petrzlenovu vnatku a nakrajane avokado. Zeleninu som posolila, okorenila a pridala som cukor, olej a ocot.
  4. Vsetko som spolu premiesala a dochutila.
  5. Pouzila som 6% cerveny vinny ocot. Salat sme mali s vyprazanym karfiolon a pecenymi zemiakmi.