Cviklový šalát (fotorecept)
Autor receptu: mariaklara
Recept mám z knihy Najedzte sa do štíhlosti od Antónie Mačingovej, je to veľmi chutný recept, môžete sa ho najesť do prasknutia, ako to v knihe píše autorka.
3 porcie |
120 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si suroviny:
- Cviklu dáme na dve hodiny variť, necháme vychladnúť a potom pokrájame na kocky alebo postrúhame na hrubom strúhadle.
- Mrkvu sme si tiež museli upraviť na pare, cca 10 min. Potom pokrájať na kocky.
- Sterilizované uhorky pokrájať tiež na kocky.
- Všetky suroviny pripravíme do väčšej nádoby...
- ...pridáme korenie, olivový olej a soľ, premiešame šalátovými lyžicami. Na chvíľu odložíme do chladu, aby sa všetky chute prepojili, pred podávaním posypeme strúhaným nízkotučným syrom alebo vajíčkom uvareným na tvrdo. Dobrú chuť!