Cviklový šalát (fotorecept)

Autor receptu: mariaklara

Recept mám z knihy Najedzte sa do štíhlosti od Antónie Mačingovej, je to veľmi chutný recept, môžete sa ho najesť do prasknutia, ako to v knihe píše autorka.

3
porcie
120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si suroviny:
  2. Cviklu dáme na dve hodiny variť, necháme vychladnúť a potom pokrájame na kocky alebo postrúhame na hrubom strúhadle.
  3. Mrkvu sme si tiež museli upraviť na pare, cca 10 min. Potom pokrájať na kocky.
  4. Sterilizované uhorky pokrájať tiež na kocky.
  5. Všetky suroviny pripravíme do väčšej nádoby...
  6. ...pridáme korenie, olivový olej a soľ, premiešame šalátovými lyžicami. Na chvíľu odložíme do chladu, aby sa všetky chute prepojili, pred podávaním posypeme strúhaným nízkotučným syrom alebo vajíčkom uvareným na tvrdo. Dobrú chuť!