Cviklová torta s bielou čokoládou a tvarohom (fotorecept)
Autor receptu: nikola166
Pre mňa veľmi dobrá kombinácia :)
12 porcií |
45 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Uvarenú cviklu rozmixujeme s cukrom a žĺtkami.
- Pridáme kakao, múku s kypriacim práškom, kardamón. Čokoládu si rozpustíme s maslom a pridáme k ostatným surovinám.
- Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh a pridáme k cviklovej mase.
- Cesto si rozdelíme na dve časti, použila som formy s priemerom 23cm. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C asi 30 minút.
- Po vychladnutí prerežeme na dve časti, čiže dostaneme štyri korpusy.
- Plnku si pripravíme tak, že si rozpustíme nad parou bielu čokoládu, primiešame k nej tvaroh alebo ricottu a nechame trochu vychladnúť. Potom primiešame mascarpone. Kto chce, môže pridať cukor, podľa mňa to bolo dosť sladké, tak som nepridávala. Jednotlivé korpusy natrieme plnkou.
- Takisto aj boky torty. Polejeme bielou čokoládou.
- Ozdobíme ako chceme.. ja som použila bielu čokoládu s čokotransferom :)
- Hups.. rovnomerné krájanie korpusov si ešte musím natrénovať :) :) Tortička je šťavnatá, podľa mňa stojí za vyskúšanie.
Môj tip: ak nepoužijete na povrch bielu čoko polevu, môžete posypať tortičku levanduľovým cukrom, ktorý si pripravíte tak, že zmiešate 1 PL cukru s 1 KL sušenej drvenej levandule.