Cviklová torta s bielou čokoládou a tvarohom (fotorecept)
	        Autor receptu: nikola166
	         
	        
	        Pre mňa veľmi dobrá kombinácia :) 
| 		  
				  	  
				  	12 porcií  | 
				  	  
				  	45 minút príprava  | 
				  	  
				  	30 minút  na 180 °C  | 
Postup
- Uvarenú cviklu rozmixujeme s cukrom a žĺtkami.
 - Pridáme kakao, múku s kypriacim práškom, kardamón. Čokoládu si rozpustíme s maslom a pridáme k ostatným surovinám. 
 - Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh a pridáme k cviklovej mase. 
 - Cesto si rozdelíme na dve časti, použila som formy s priemerom 23cm. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C asi 30 minút. 
 - Po vychladnutí prerežeme na dve časti, čiže dostaneme štyri korpusy. 
 - Plnku si pripravíme tak, že si rozpustíme nad parou bielu čokoládu, primiešame k nej tvaroh alebo ricottu a nechame trochu vychladnúť. Potom primiešame mascarpone. Kto chce, môže pridať cukor, podľa mňa to bolo dosť sladké, tak som nepridávala. Jednotlivé korpusy natrieme plnkou. 
 - Takisto aj boky torty. Polejeme bielou čokoládou. 
 - Ozdobíme ako chceme.. ja som použila bielu čokoládu s čokotransferom :) 
 - Hups.. rovnomerné krájanie korpusov si ešte musím natrénovať :) :) Tortička je šťavnatá, podľa mňa stojí za vyskúšanie. 
Môj tip: ak nepoužijete na povrch bielu čoko polevu, môžete posypať tortičku levanduľovým cukrom, ktorý si pripravíte tak, že zmiešate 1 PL cukru s 1 KL sušenej drvenej levandule.