Cviklový šalát

Cvikla s chrenom (fotorecept)

Autor receptu: zolik

Červená repa s čerstvým chrenom je vyborné duo. Tento čerstvý šalát vydrží v chladničke dlhšie. Ale či dlhšie ako dva týždne to ozaj neviem, lebo u nás sa dovtedy vždy zje. Množstvá neuvádzam úmyselne, každý si dochutí ako má rád.

Postup

  1. Ako prvé si dáme variť cviklu do mäkka, necháme vychladnúť a ošupeme.
  2. Cviklu nastrúhame na väčších slzičkách a očistený čerstvý chren na menších.
  3. Dochutíme soľou, mletou rascou, cukrom a octom. Dáme do pohárov a uskladníme v chladničke. Na druhy, tretí deň je tento šalát chuťovo prepojený. Hodí sa k čomukoľvek. Ja ho mám rada aj k obyčajnej praženici.