Cviklový šalát
Cvikla s chrenom (fotorecept)
Autor receptu: zolik
Červená repa s čerstvým chrenom je vyborné duo. Tento čerstvý šalát vydrží v chladničke dlhšie.
Ale či dlhšie ako dva týždne to ozaj neviem, lebo u nás sa dovtedy vždy zje. Množstvá neuvádzam úmyselne, každý si
dochutí ako má rád.
Postup
- Ako prvé si dáme variť cviklu do mäkka, necháme vychladnúť a ošupeme.
- Cviklu nastrúhame na väčších slzičkách a očistený čerstvý chren na menších.
- Dochutíme soľou, mletou rascou, cukrom a octom. Dáme do pohárov a uskladníme v chladničke. Na druhy, tretí deň je tento šalát chuťovo prepojený.
Hodí sa k čomukoľvek. Ja ho mám rada aj k obyčajnej praženici.