Cupcake s lentilkami

Autor receptu: herarecepty

Komerčný recept

12
porcií
17-20 minút
na 175 °C

Postup

  1. Predhrejeme si rúru na 175 °C. Rastlinný tuk Maslová príchuť vyšľaháme spolu s cukrom do hladkej, nadýchanej peny. Pridáme postupne vajcia a všetko dôkladne prešľaháme. Vedľa v miske si zmiešame múku, prášok do pečiva a soľ. Celú zmes preosejeme cez sitko a postupne ju zapracujeme spolu s mliekom do vyšľahanej zmesi. Ingrediencie pridávame striedavo, mixujeme na nižšiu rýchlosť a po menších častiach. Vždy začíname a končíme suchou zmesou. Nakoniec pridáme čokoládu, ktorú si dopredu rozpustíme a necháme vychladnúť (pozor, čokoláda nesmie byť horúca). Nakoniec všetko premiešame.
  2. Hladké cesto rovnomerne rozdelíme do muffinového plechu, vyskladaného papierovými košíčkami. Pečieme 17-20 minút.
  3. <b>Krém:</b> Väčšiu časť mlieka nalejeme do kastróliku, pridáme cukor a povaríme. Puding dobre rozmiešame vo zvyšnom studenom mlieku, prilejeme k variacej sa zmesi a miešame tak dlho, až táto zmes zhustne a krátko prebublá. Stratí sa tak chuť škrobu.
  4. <b>TIP:</b> Základný vanilkový krém je možné vylepšiť smotanou na šľahanie a to tak, že smotanou nahradíme 1 dcl mlieka.
  5. Pripravený puding prelejeme do misy na šľahanie a necháme ho v nej úplne vychladnúť. Povrch pudingu zľahka posypeme krupicovým cukrom, aby na ňom nevznikla koža. Do vychladnutého pudingu vmiešame po kúskoch rastlinný tuk Maslovú a šľaháme, kým nám nevznikne hladký krém. Do hotového krému vmiešame rozpustenú čokoládu (opäť, čokoláda nesmie byť horúca). Takto pripraveným krémom zdobíme cupcaky a nakoniec pridáme lentilky.
  6. <b>TIP:</b> Všetky suroviny by mali mať rovnakú teplotu, aby sa krém nezrazil. Keby sa tak stalo, napravíme to prevarením krému a následným vychladnutím, potom môžeme vyšľahať znovu.