Cupcake à la moriak

Autor receptu: herarecepty

Komerčný recept

12
porcií
17-20 minút
na 175 °C

Postup

  1. Predhrejeme si rúru na 175 °C. Rastlinný tuk Maslová príchuť vyšľaháme, až zmäkne, pokiaľ sa lepí na steny tak stierame gumenou stierkou. Pridáme cukor a šľaháme do hladkej peny, opäť stierame kraje, nech je to pekne rovnomerné. Pridáme postupne vajcia. Odvážime a preosejeme múku, kypriaci prášok a soľ, odmeriame mlieko. Do cesta prisypeme polovicu múčnej zmesi, mlieko a druhú polovicu sypkých surovín. Kúsky čokolády so smotanou rozmiešame nad šporákom do hladkej hmoty a vychladnutú primiešame.
  2. Hladké cesto rovnomerne rozdelíme do muffinového plechu vyskladaného papierovými košíčkami. Pečieme 17 - 20 minút, upečenie vyskúšame zapichnutím špajle - ak sa nelepí, je upečené.
  3. <b>Krém: </b> V kastróliku rozpustite tuk Maslová príchuť s kúskami čokolády, miešajte, pokiaľ nevznikne hladká hmota. Necháme chvíľu vychladnúť. Vychladnutým krémom, potierame cupcakes a zdobíme lentilkami.