Cuketový prívarok
Cuketový prívarok so sušenou šunkou
Autor receptu: siuuu
Rýchle a chutné jedlo. Ja nepatrím k priaznivcom prívarkov, ale v lete mám chuť práve na takéto ľahšie
zeleninové jedlá.* Tento raz som doň pridala opečenú sušenú šunku, ktorá svojou vôňou a chuťou pozdvihla toto jednoduché
jedlo o level vyššie.
2 porcie |
10 minút príprava |
10-15 minút tepelná úprava |
Postup
- Cuketu očistíme, nahrubo postrúhame, osolíme a necháme postáť asi 10 minút. Potom z cukety vytlačíme prebytočnú vodu. Sušenú šunku pokrájame na malé kúsky a orestujeme na kvapke oleja alebo aj na suchej panvici (ak máte kvalitnú s nepriľnavým povrchom).
- Na panvici rozohrejeme olej, pridáme maslo, necháme rozpustiť, pridáme nadrobno pokrájanú šalotku, zarestujeme, pridáme postrúhanú cuketu, čerstvý tymian, soľ, korenie a prikryté dusíme do mäkka (8-10 minút).
- Medzitým v mlieku rozmiešame hladkú múku (alebo napríklad rozmixované ovsené vločky), zmes následne postupne pridávame k cukete až pokiaľ nedosiahneme konzistenciu, ktorú chceme.
- Necháme prevrieť a nakoniec dochutíme trochou cukru, kvapkou octu, posekaným kôprom a väčšou časťou opraženej sušenej šunky. Podávame posypané zvyškom opraženej sušenej šunky s vareným vajíčkom, alebo aj ako prílohu k mäsku, či s klobásou - podľa chuti.