Cuketový prívarok

Cuketový prívarok so sušenou šunkou

Autor receptu: siuuu

Rýchle a chutné jedlo. Ja nepatrím k priaznivcom prívarkov, ale v lete mám chuť práve na takéto ľahšie zeleninové jedlá.* Tento raz som doň pridala opečenú sušenú šunku, ktorá svojou vôňou a chuťou pozdvihla toto jednoduché jedlo o level vyššie.

2
porcie
10 minút
príprava
10-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cuketu očistíme, nahrubo postrúhame, osolíme a necháme postáť asi 10 minút. Potom z cukety vytlačíme prebytočnú vodu. Sušenú šunku pokrájame na malé kúsky a orestujeme na kvapke oleja alebo aj na suchej panvici (ak máte kvalitnú s nepriľnavým povrchom).
  2. Na panvici rozohrejeme olej, pridáme maslo, necháme rozpustiť, pridáme nadrobno pokrájanú šalotku, zarestujeme, pridáme postrúhanú cuketu, čerstvý tymian, soľ, korenie a prikryté dusíme do mäkka (8-10 minút).
  3. Medzitým v mlieku rozmiešame hladkú múku (alebo napríklad rozmixované ovsené vločky), zmes následne postupne pridávame k cukete až pokiaľ nedosiahneme konzistenciu, ktorú chceme.
  4. Necháme prevrieť a nakoniec dochutíme trochou cukru, kvapkou octu, posekaným kôprom a väčšou časťou opraženej sušenej šunky. Podávame posypané zvyškom opraženej sušenej šunky s vareným vajíčkom, alebo aj ako prílohu k mäsku, či s klobásou - podľa chuti.