Cuketový prívarok

Cuketový prívarok na kyslo (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Chutný zeleninový obed i večera.

Postup

  1. Umytú cuketu ošúpem, zbavím jadierok, postrúham ako jablká, posolím a nechám postáť, aby pustila vodu. Na oleji opražím očistenú, pokrájanú cibuľu, rascu, trošku mletej červenej papriky, pridám cuketu a dusím. Občas premiešam. V prípade potreby podlejem trochou vody.
  2. V mlieku vymiešam 1 - 2 PL hladkej múky, vlejem na cuketu. Za stáleho miešania povarím. Dochutím soľou a varím, až je cuketa skoro mäkká. Následne pridám sladkú smotanu na varenie, miešam, nechám zovrieť a potom po častiach pridám kyslú smotanu, zjemním maslom. Miešam, kým zovrie a hneď odstavím.
  3. Máme radi s volským okom i špekáčikom na cibuľke a varenými zemiakmi.