Cuketový koláč

Cuketový koláč (fotorecept)

Autor receptu: kvakac

Tento recept mám od sestry, tá ho robí už desať rokov.

10 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cuketu očistíme od jadier a šupky a odvážime 650 g. Nastrúhame na jemno a necháme postáť asi 20 minút. Potom ju dobre v rukách postláčame, aby z nej vytiekla voda.
  2. Dáme do misy na miešanie a k nej pridáme všetky ostané uvedené suroviny.
  3. Dobre vymiešame. Musí to ostať také kašovité cesto, aby sa dalo liať. Zapneme rúru na 180 °C.
  4. Plech potrieme olejom a položíme naň papier na pečenie. Na papier nalejeme pripravené cesto. Rovnomerne roztiahneme po celom plechu a vložíme do vyhriatej rúry na 180 °C na 25 minút. Ja som to robil tak, ale vy si teplotu a čas prispôsobte vlastnej rúre.
  5. Nechajte dobre vychladnúť a môžete krájať. Je to lahodný a veľmi chutný koláčik.
  6. No predsa jednu nevýhodu má, totiž rýchlo mizne z taniera. Malá rada - dajte koláče na stôl, až po jedle. Dlhšie potom vydržia.