Cuketový chlieb s tekvicovými semienkami (fotorecept)
Autor receptu: palokuchki
Dnes 17. marca Iri na celom svete oslavuju sviatok sv. Patrika. K tymto oslavam samozrejme patri datelinovy trojlistok a zelena farba. Zijem v krajine kde su tieto tradicie velmi silne. K obednajsej polievke som upiekla tento cuketovy chlieb. Podavala som ho s cesnakovym maslom pomiesanym s petrzlenovou vnatkou.
8-10 porcií |
15+75kysnutie minút príprava |
50 minút na 200-170 °C |
Postup
- Do mixerovej misky som si pripravila vsetky suroviny. Muku bielu hladku a raznu, nastruhanu cuketu, tekvicove semienka, sol, kvasnice a cukor.
- Priliala som vlaznu vodu a vsetko som to spolu mixerom vymiesala. Cesto som dala na hodinu vykysnut na teple miesto.
- Vykysnute cesto som znovu premiesila na doske a sformovala som ho do tvaru bochnika. Cesto som polozila na plech s peciacim papierom posypanym mukou. Bochnik cesta som nechala na plechu podkysnut.
- Nakysnuty bochnik som potrela vodou a dala som ho do vyhriatej rury 200C. Takto som ho piekla 10 minut. Potom som teplotu znizila na 170C a chlieb som este piekla daslich 40 minut.
- Upeceny chlieb som vybrala na mriezku a znovu som ho potrela vodou.
- ---
- Chlieb som podavala s cesnakovym maslom rozmiesanym s petrzlenovou vnatkou ku zeleninovej polievke.