Cuketovo-šunkové cestoviny

Autor receptu: zuzkachripkova

Velmi rychly a jednoduchy recept ktory je aj velmi zdravy a nie nakladny.

4
porcie
15 minút
príprava

Postup

  1. Uvarime si cestoviny. Kazdy podla svojej chuti.
  2. Do panvice si dam zohriat olivovy olej a oprazim sunku nakrajanu na kocky. Ja rada pouzivam udenu taku mokrejsiu sunku lebo dava velmi dobru chut. Pridam cuketu nakrajanu na male kocky. Premiesam a oprazim az kym cuketa zmakne. Posypem muskatovym orieskom. ( Nepridavajte vela, len pre aromu) Na zaver pridam fetu nakrajanu na najmensie kusky ako sa da. Odstavim, pomiesam a prikryjem na 2-3 minutky aby sa feta rozpustila.
  3. Na tanier dame uvarene cestoviny a zmiesame s obsahom panvice. Najdolezitejsie je na zaver poliat cestovinu tekvicovym olejom ( ja si ho objednavam zo Slovinska lebo ten je najlepsi) a posypte tekvicovymi semiackami. Kombinacia chuti tekvicoveho oleja s fetou cuketou a sunkou je vyborna! Ja osobne nepridavam ziadnu sol kedze aj feta aj sunka je uz dost slana. Dufam ze Vam to bude chutit tak velmi ako nam!