Cuketovo - rebarborový džem s mätou

Autor receptu: danda3

Keďže sa nám tento rok nepodarilo ísť na samozber jahôd, a cukiet mám stále dosť, urobila som si džem takýto. Už minulý rok som ho prvýkrát varila, ale tento rok som pridala doňho aj mätu. Za rebarboru ďakujem kolegyni Janke, ktorá ma ňou každý rok zásobuje.

10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cuketu a rebarboru ošúpeme a nakrájame.
  2. Dáme do hrnca spolu s gelfixom a 4 PL cukru. Za stáleho miešania dôkladne povaríme 1 minútu.
  3. Potom pridáme zbytok cukru a privedieme do varu.
  4. Nakoniec vhodíme mätu, dala som 4 asi 20 cm-ové stonky. Varíme za stáleho miešania 5 minút.
  5. Odstavíme, mätu vyberieme a tyčovým mixérom rozmixujeme.
  6. Dáme na tanierik na skúšku.
  7. Keď je džem na tanieriku stuhnutý, ponalievame do pohárikov a obrátime hore dnom.