Cuketovo-paradajkový koláč (fotorecept)
Autor receptu: palokuchki
Tento kolac je vhodny na lahky obed aj veceru.
4-6 porcie |
40 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Urobila som si cesto zmiesenim muky, masla, maku, soli a smotany.
- Cesto som zabalila do potravinarskej folie a odlozila som ho na pol hodinu na chladne miesto.
- Po pol hodine som cesto rozvalkala. Pouzila som na to papier na pecenie.
- Pomocou tohto papiera sa cesto velmi dobre valka. Nie je treba pouzit muku a cesto sa lahko preklada do formy.
- Vyvalkane cesto som dala do formy velkosti 11/35 cm.
- Kraje cesta som obrezala a zase spolu zmiesila. Tento kusok cesta pouzijem neskor. Cesto vo forme som popichala vidlickou a piekla som ho vo vyhriatej rure 15 minut na 180C.
- Medzitym ako mi cesto odpocivalo zabalene vo folii urobila som si plnku. Na oleji som poprazila cibulky pokrajane na stvrtky a cukety pokrajane na mensie kusky.
- K poprazenym cibulkam som pridala rozkrojene paradajky. Vsetko som este spolu asi 3 minuty poprazila. Zeleninu som potom posolila a okorenila.
- Na spodok upeceneho cesta som rozmrvila tvaroh.
- Na tvaroh som potom dala uprazenu zeleninu.
- Zeleninu som posypala rozmrvenym feta syrom.
- Cesto ktore mi zvysilo z bocnych odrezkov som vyvalkala a povykrajovala som z neho male tvary keksikov.
- Tieto keksiky som potom ulozila na vrch kolaca. Kolac som potom este piekla vo vyhriatej rure 180C dalsich 15 minut. Upeceny kolac som na koniec posypala posekanou bazalkou.
- ---
- Na koniec este pridavam fotku formy v ktorej som tento kolac piekla. Forma ma vyberatelne dno.