Cuketovo-kuracia fašírka pečená
Autor receptu: anina6
V mojej záhradke sa našla ešte mladá cuketka a keďže som svojej polovičke už dlhší
čas sľubovala cuketové fašírky, tak som spravila takú zdravšiu variantu, nie
vyprážanú. Od nedele mi ostalo ešte trošku pečeného kuraťa, tak som do fašírky
zapracovala aj to. A keďže som nechcela vyprážať, nechcelo sa mi toľko stáť pri
sporáku, tak som pripravenú masu pekne krásne šupla do formy na chlebík a bolo to.
Výsledok sa mi celkom pozdával, a keď máte chuť, vyskúšajte. Tu je recept.
15 minút príprava |
45-50 minút na 190 °C |
Postup
- Najprv si ošúpeme cuketu. Na strúhadle si ju nastrúhame ako jablká na koláč. A ideme pripravovať masu na fašírku.
- Nastrúhanú cuketu si osolíme, okoreníme a postupne pridávame ovsené vločky, pšeničné otruby a 1 celozrný rožok, ktorý sme predtým namočili do vody a vyžmýkali.
Necháme to trochu postáť asi 5-10 minút a pokračujeme v pridávaní surovín, čiže nakrájané pečené alebo varené kura, vajíčka a strúhanku na zahustenie masy.
- Všetko poriadne premiešame a ak sa nám zdá zmes riedka, prisypeme trošku strúhanky, poprípade vločky. Takto pripravenú zmes necháme oddýchnuť, medzitým si pripravujeme varené zemiaky a zeleninový šalát.
- Takže zmes je pripravená. Formu na pečenie si vystelieme papierom na pečenie a fašírkovú zmes tam pekne naložíme. Rúru si predhrejeme na 190 stupňov a pečieme asi 45-50 minút. Pred dopečením, povrch fašírky obložíme plátkami syra a necháme asi 5 minút zapiecť. Hotovo. Takto to vyzeralo priamo z rúry vytiahnuté.
- Faširku opatrne vyberieme z formy, vytiahneme spod nej papier na pečenie a krájame.
- Potom už len servírujeme a ochutnávame, veľmi dobrééééééé.