Cuketovník

Autor receptu: mariana1982

Keďže už neviem čo s cuketami tak som upravila tento koláč a je nad očakávanie dobrý. V podstate je to tekvicový koláč, lebo v origináli tam ide zelená várová tekvica, určite ho mnohí poznajú.

Suroviny

Postup

  1. Objem hrnčeka 250 ml
    Uvedené suroviny zmiešame dokopy a vylejeme na vymastený vysypaný plech alebo velký pekáč. Kto má rád pridá si do cesta aj lyžicu kakaa. Ja som pridala aj moje obľúbené perníkové koreniny aníz, kardamon, badián, ale nie kakao. Pečieme na 180 °C. Cuketu nežmýkame. Ja som použila olej z hroznových jadierok pre neutrálnu chuť.
  2. Ja som navrch poukladala pred pečením zavárané slivky, ale takisto sa môže dať aj iné ovocie alebo bez ovocia. Keď nedáte ovocie, tak sa po upečení natrie kyslým lekvárom a posype kokosom.
  3. Keďže do cesta nejde mlieko, tak je k nemu ideálne studené plnotučné mlieko na zapitie.