Špagety

Cuketové špagety s avokádovým pestom (fotorecept)

Autor receptu: happybunny

Pridávam ďalší letný špagetový recept, tentokrát obohatený aj o cuketové špagety, aby sme to mali trocha zdravšie :) Viem, že veľa ľudí obľubuje takto pripravené len samotné cuketové špagety, ale ja mám pocit, že to proste tak človeka nenaplní, tak preto keď chcem plnohodnotný pokrm, miešam ich takto s normálnymi bezvaječnými špagetami. Kto chce, môže si pre ľahšie jedlo pripraviť len cuketu alebo naopak, len špagety. Chutná varianta je aj pridať cherry paradajky, šampiňóny, ako komu chutí :)

2
porcie
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do mixéru si dáme všetky prísady na pesto.
  2. Vymixujeme dohladka a keďže budeme pracovať veľmi rýchlo, vopred si pripravíme aj špagety, nakrájame menšiu cibuľu na polovicu a potom pásiky, nastrúhame mrkvu, na pásiky nakrájame papriku. Cuketové špagety som robila so špiralizérom, ale dajú sa spraviť aj silnými ťahmi šúpadlom (stred s kôstkami vyhodíme), ošúpané pásy si naukladáme na seba a nakrájame na tenšie pásiky - špagety.
  3. Na troške oleja si 2-3 minútky orestujeme cibuľu a papriku, posypeme štipkou soli, pridáme mrkvu a cuketu, restujeme 1-2 minúty aby nám veľmi nezmäkla, pridáme špagety, pesto a keď všetko poriadne premiešame, máme hotovo. :)
  4. Dobrú chuť! ♥