Cuketové rezy s makom a citrónovou polevou

Autor receptu: yanah

Jednoduchý, rýchly zákusok z cukety ... ak chcete, vyskúšajte ...

30 - 40 minút
príprava
25 - 30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Cuketu nastrúham na jemno (ja som dala mladú žltú cuketu aj so šupkou). Celé vajcia vyšlahám s jemným kryštálovým cukrom (krupica) do peny. Zašlahám olej, potom pridám múku zmiešanú s práškom do pečiva a celým (nemletým!) makom a nakoniec zamiešam na jemno nastrúhanú cuketu.
  2. Vylejem na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech a upečiem (môžete dať aj papier na pečenie). Ja som piekla na veľkom plechu (29 x 38cm vysoký 4cm) asi 25 min. na 180° (riaďte sa svojou rúrou - každá rúra pečie inak). Upečený koláč nechám vychladnúť a polejem citrónovou polevou.
  3. Poleva: Citrón odšťavím. Citrónovú šťavu vyšlahám s práškovým a vanilkovým cukrom na nie veľmi hustú polevu, ktorú natriem na vychladnutý koláč a nechám zaschnúť. Množstvo cukru záleží od veľkosti a šťavnatosti citróna (približne asi tak okolo 250-300g).
  4. Poznámka: Do koláča na foto som dala mladé žlté cukety aj so šupkou, z ktorých som iba vydlabala vnútro. Ak máte staršie cukety, tak ich radšej ošúpte. Poleva je výborná aj čokoládová. Množstvo cukru v recepte si môžete upraviť podľa svojej chuti a tiež podľa druhu polevy, ktorú použijete. Ak chcete mať rezy trochu vyššie, skúste použiť o niečo menší plech na pečenie.