Langoše
Cuketové langoše (fotorecept)
Autor receptu: sonulienka
Náš dnešný obed.
Postup
- Pripravíme si suroviny.
Múku môžete použiť akú chcete - špaldovú alebo akú používate a taktiež môžete urobiť len polovičnú dávku.
- Urobíme si kvások a medzitým si očistíme cuketu a nastrúhame na jemno. Necháme ju na sitku vypotiť.
Keď máme kvások hotový, primiešame preosiatu múku zmiešanú so sódou a soľou. Cukor si dáme do kvásku.
Pridáme ku kvásku múku, jogurt, mlieko a vyžmýkanú cuketu a dobre vypracujeme cesto. Za mňa to vypracoval robot.
Cesto je vypracované, necháme ho asi hodinu nakysnúť.
- Cesto nakysnuté.
- Z cesta si odtrhávame kúsky a vytvárame langoše, ktoré vyprážame na panvici.
No a tu už máme hotovo.
- Na langoš si môžete dať podľa vlastnej chuti čo chcete.
- Tak skúste, sú výborné, odporúčam. Cesto mi ešte ostalo, dala som ho do chladničky a zajtra budem pokračovať. Dnes som urobila asi 9 langošov.