Cuketová makovička (fotorecept)

Autor receptu: monty469

Máme radi takéto "rýchlovky" . Cuketa v chladničke, tak ma napadlo urobiť tento koláčik. Hoc tam nie je žiadna plnka, vďaka cukete je šťavnatý a rodinke veľmi chutí :-) Miesto maku sa môže dať mletý kokos, alebo orechy.

40-45 minút
na 190 °C

Postup

  1. 1 hrnček = 250 ml Cuketu spolu so žĺtkami, kryštálovým cukrom, vanilkovým cukrom, olejom, mletým makom, rumom, škoricou dáme do misy a premiešame.
  2. Postupne pridávame mlieko a múku zmiešanú s kypriacim práškom a premiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a pridáme do cesta.
  3. Všetko zľahka premiešame.
  4. Plech vymastíme a vysypeme múkou (veľkosť 20 x 35), môže byť aj väčší, koláč bude nižší. Cesto vylejeme na plech, je stredne husté.
  5. Pečieme pri teplote 190 °C, cca 40-45 min. Po upečení necháme chladnúť.
  6. Poleva: práškový cukor dáme do misy a postupne pridávame citrónovú šťavu a miešame. Poleva má byť stredne hustá. Keď koláč je vlažný, polevu rozotrieme naň a necháme stuhnúť.
  7. Potom nám neostáva nič iné, len si uvariť kávu a niekde na terase si vychutnať tento jednoduchý, ale výborný koláč :-)