Čučoriedkový lekvár (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Máme nasadené 4 kríky čučoriedok. Konkrétne tento, čo je na obrázku narástol skoro do 170 cm. Vlani nám všetkým chutil čučoriedkový lekvár. Aj sme ho všetok minuli. Podarilo sa mi naraz obrať dve kilá. Spravila som z nich lekvár.

Suroviny

Postup

  1. Tak na tomto obrázku je výsledok môjho oberania.
  2. Čučoriedky som umyla, odvážila. Bolo ich presne 2100g.
  3. Najprv som ich povarila asi 15 minút. Potom som pridala cukor. Nechala som ho rozpustiť. Masa mi stále vrela.
  4. Keď bol cukor rozpustený, pridala som šťavu z jedného citróna.Odobrala som tri žufanky do rajničky. Varila som ho asi 10 minút, kým sa mi na spodku rajnice nevytvorila cestička. Spravila som skúšku, či je už lekvár dosť hustý. Trochu som dala na malý tanierik, ktorý som dala pred tým do mrazničky.
  5. Mne sa zdal dosť hustý. Uvarený lekvár som preložila do čistého hrnca. Takto som pokračovala,kým som nemala všetok lekvár hotový.
  6. Nakoniec som hotový lekvár nechala zovrieť
  7. a horúcim som plnila pripravené poháre.
  8. Horúce som zatvorila viečkom.
  9. Pripravila som si deku, do ktorej som ich zabalila. V suchom dunste som ich nechala do vychladnutia.
  10. Takto si hoveli do druhého dňa na stole. Ešte som si ich označila a šup s nimi do komory.