Čučoriedkovo-ananásový linecký koláč (fotorecept)

Autor receptu: uschi

Aj tento recept som si vymyslela, čučoriedky a ananás je skvelá kombinácia ovocia, ja som sa tentokrát dostala k čerstvým čučoriedkám, preto som neváhala a hneď z nich upiekla úžasný linecký koláč.

8
porcií
15 minút
príprava
25 minút
na 190/180 °C

Postup

  1. Múku preosejeme, pridáme práškový cukor, vanilkový cukor, žĺtky, maslo a rýchlo vypracujeme linecké cesto, ktoré necháme v chladničke odležať. 30 cm koláčovú formu vymastíme maslom a cesto do nej roztlačíme rukami.
  2. Formu aj s cestom na pár minút uložíme do chladničky, potrieme bielkom a vložíme do rúry vyhriatej na 190 stupňov a pečieme asi 10 minút. Na predpečený korpus rozložíme umyté a odkvapakané čučoriedky a na asi rovnako veľké kúsky ako čučoriedky nakrájaný ananás.
  3. V šľahačkovej smotane rozpustíme čokoládu /50 g stačí, ja som dala 100 a bolo to veľa/ a ani nemusíme chladiť, rovno vylejeme na koláč. Ak chceme, môžeme smotanu pricukriť štipkou cukru, ja som nesladila.
  4. Koláč vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečieme 15-18 minút. Krájame až vychladnutý a podávame s kopčekom šľahačky.