Čučoriedková roláda

Čučoriedková roláda (videorecept)

Autor receptu: laylastastykitchen

12-15 minút
na 180 °C

Postup

  1. Čučoriedkové pyré: Do hrnca som nasypala čerstvé čučoriedky, pridala som cukor, vodu a premiešala som. Potom som pridala kukuričný škrob a na miernom ohni som nechala zovrieť. Rozmixovala som ponorným mixérom a nechala som úplne vychladnúť.
  2. Korpus: Oddelila som žĺtky od bielkov. K žĺtkom som pridala cukor a začala som šľahať až kým sa cukor nerozpustil. Potom som pridala olej a vodu. Znova som prešľahala. Potom pridáme múku, kakao a prášok do pečiva a vyšľaháme na hladké cesto. Nakoniec pridáme vyšľahané bielky, ktoré zľahka vmiešame do cesta. Cesto nalejeme na plech (30x40 cm) s papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C približne 12-15 minút. Po upečení ešte za horúca zrolujeme korpus do utierky a necháme tak úplne vychladnúť.
  3. Krém: Medzitým som vyšľahala maslo, do ktorého som pridala kondenzované mlieko a čučoriedkové pyré, ktoré som si predtým uvarila.
  4. Roládu naplníme krémom, dáme do chladničky trochu stuhnúť. Na polevu som si pripravila roztopenú bielu čokoládu, do ktorej som pridala trochu oleja a potravinársku farbu. Vychladnutú roládu som poliala čokoládou a ozdobila čerstvými čučoriedkami.