Crêpes podľa Julie Child

Autor receptu: methi

Suroviny

Postup

  1. Do misky vlejeme mlieko a vodu, pridáme vajíčka a štipku soli. Pridáme preosiatu múku a roztopené maslo na najvyššej rýchlosti mixérom miešame cesto 1 minútu.
  2. Ak sa na stenách misky usadí múka, zotrieme ju do cesta a mixujeme ďaľšie 2-3 sekundy. (Dá sa to samozrejme vymiešať aj ručne, tak som to robila aj ja.) Misku s cestom uzavrieme a odložíme minimálne na 2 hodiny do chladničky. Cesto je krásne hladké a krémové.
  3. Potom si panvicu dáme zohrievať. Potrieme ju olejom a zohrievame dovtedy, kým sa z nej nezačne troška dymiť. V tom momente ju zoberieme do ruky a do jej stredu vylejeme naberačku cesta. Hneď ho rozlievame krúživými pohybmi po panvici, rovnomerne, aby nám vznikla tenká palacinka. Panvicu vrátime na oheň a palacinku pečieme 60-80 sekúnd, potom ju obrátime a pečieme asi 1/2 minúty z druhej strany (alebo z oboch strán dohneda; nestopovala som to).
  4. Ak sa vám cesto bude zdať hustejšie, pridajte vodu (nie mlieko), ale len po lyžicách, neprilievať príliš veľa vody naraz. Za každou lyžicou dobre vymiešať.
  5. Hrnček, ktorý som použila ako odmerku na suroviny má objem 280ml.