Hrianky

Crostini s avokádovou nátierkou a jahodami

Autor receptu: siuuu

Veľmi lahodné toastíky z avokáda a domácich jahôd.

15 minút
príprava

Postup

  1. Najskôr si pripravíme avokádovú nátierku - vidličkou roztlačíme avokádo a zmiešame so zvyšnými surovinami (soľ, korenie, citrónová šťava, med), alebo použijeme mixér a všetky suroviny zmixujeme. Vďaka medu si nátierka dlhšie zachová sviežu farbu. Bagetu pokrájame na plátky a nasucho opečieme. Jahody umyjeme, osušíme a pokrájame na menšie kúsky.
  2. Na opečené plátky bagety rozdelíme avokádovú nátierku, pridáme čerstvé jahody a doplníme čerstvým tymianom a citrónovou kôrou.
  3. Toastíky sú veľmi chutné, opečené plátky krásne chrumkajú, avokádo dodáva krémovosť, a čerstvé jahody chuť - je to naozaj veľmi vydarená kombinácia chutí.