Croissant

Autor receptu: stefanm

Dá sa pripraviť na sladko (vhodné k odpoludňajšej kávičke) alebo na slano (vhodné na výlet do prírody).

12-14
porcií
120 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cesto pripravíme v domácej pekárni na programe - príprava cesta.Vyberieme z formy,premiesime a necháme aspoň 15min. odležať.Potom ho znovu premiesime,prikrijeme a odložíme do chladničky na 1/2 hodiny.Na pomučenej table rozvaľkáme na štvorec a potrieme vychladnutým,rozpusteným maslom (alebo psypeme 1/3 nastruhaneho masla).Nenatierame až po okraj a preložíme "na obálku".Opäť rozvaľkáme , potrieme maslom a preložíme.Opakujeme 3-4 krát.Potom cesto vložíme do mikrotenového sáčku a necháme najmenej hodinu postáť v chladničke.Po odstáti vyvaľkáme,plníme a tvarujeme croisanty.Pečieme na pomastenom pečiacom papieri.