Cordon bleu z baklažánov (fotorecept)
Autor receptu: eldina
kúpila som až priveľmi výhodne plno baklažánov (3 kg), tak teraz vymýšľam, čo z nich..našťastie ich milujem..:)...baklažánožrúti, ku mne!!!, receptov bude tým pádom na túto tému viac..:)))))))))))
6 porcií |
30 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Potrebujeme:( uvedené množstvo je orientačné, závisí, koľko ks chcete urobiť a aj od toho, či budete na plnke šetriť či nie..ja som nešetrila)..:)
- väčšie baklažány treba ošúpať, nakrájať na dlhé plátky / snažte sa urobiť si vždy "pár" a tak ich aj uložiť/..nasoliť a nechať chvíľu postáť...potom ich utrieť utierkou a osmažiť bez oleja na panvici, najlepšie "grilovacej"....opäť plátky nepomiešať, budete hned vedieť, ktoré k sebe pasujú..:)
- po ugrilovaní odložiť na chvíľu vychladnúť/mala som po dva na sebe, nech sa mi "nestratia"..:))) /, zvnútra trochu osoliť a na jeden plát dávať plátok údeného syra, šunku a opäť syr, prikryť druhým plátkom baklažánu, z každej strany zopnúť špáratkom
- obaliť v trojobale
- a vysmážať.....podávať s čím len chcete...:).. u mňa je na obrázku s pečenými paprikami , plnenými syrom a šunkou + s baklažánom v jogurte nakyslo /urobila som zo zvyškov baklažánu, okrajov, čo mi ostali, ked som krájala plátky/...idem pridať aj ten recept, je jednoduchý a rýchly.........
- * dám to do kolónky bezmäsité jedlo, lebo môže byť aj bez šunky...na chuti to nič nezmení..