Coq au vin – kohút na víne
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
20 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
Kohúta stiahneme z kože a nakrájame na menšie kusy. Varíme v červenom víne s pridaním soli, cesnaku, bobkového listu, nového a celého korenia, tymianu asi 30 minút. Slaninu nakrájame na jemné plátky a orestujeme do chrumkava. Vytiahneme z prebytočného tuku. - V tuku zo slaniny orestujeme očistenú, na kolieska nakrájanú mrkvu a šampiňóny. Po orestovaní vyberieme z tuku. V tuku znovu orestujeme pór. Po orestovaní vyberieme a celý proces zopakujeme s červenou cibuľou.

Uvareného kohúta vyberieme z vína. Do vína pridáme orestovanú zeleninu, slaninu, zahustíme maslom a spolu varíme asi 5 minút. Na záver pridáme kohúta, dochutíme soľou, korením a čerstvým tymianom.
|