Čokoládový zákusok

Čokoládový zákusok s višňami, černicami a čokopolevou (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Vynikajúci šťavnatý zákusok z jogurtového cesta bez vajec a ovocie v čokoládovom pudingu. Na prípravu vám stačí 200 ml hrnček a metlička. Upečte a ochutnajte...

Suroviny

Postup

  1. Najprv varím puding z mlieka, čokoládového pudingového prášku a cukru. Hneď po uvarení vmiešam do pudingu maslo a miešam, aby sa spojili. Prikrytý nechám trochu vychladnúť.
  2. Na cesto vo väčšej miske metličkou miešam olej s cukrom, následne s jogurtom. Múku pridávam na viackrát a do posledného množstva múky zamiešam kakao i sódu bikarbónu a vymiešam poriadne lopatkou. Vznikne hustejšie cesto.
  3. Dve tretiny cesta rozotieram na vyšší plech 24 x 34 cm vystlaný papierom na pečenie. Na cesto vyložím a rozotieram vlažný uvarený puding. Vrch pudingu rovnomerne posypem odkvapkanými rozmrazenými višňami i černicami. Navrch ovocia rozotriem zvyšné cesto.
  4. Upečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 25-30 minút. Kontrolujem. Riaďte sa podľa svojej rúry.
  5. Povrch upečeného vychladeného koláča som navlhčila šťavou z ovocia. Následne polievam čokoládovou polevou, ktorú som si pripravila v parnom kúpeli z čokolády a oleja. Nechávam v chladničke, aby poleva stuhla. Potom nakrájam.
  6. Zákusok veľmi „šmakoval“ a zožal úspech.