Čokoládový zákusok

Čokoládový zákusok s piškótami (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Príjemná chuť pre milovníkov čokolády, piškóty namáčané vo vaječnom likéri. Zákusok aktuálny na blížiace sa sviatky.

35 ks
porcií
60 minút
príprava
25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Zmäknuté maslo, cukor a štipku soli vyšľaháme do hladka. Postupne pridáme po jednom žĺtku, zašľaháme. Múku preosejeme, spojíme s práškom do pečiva, mletými orechmi, kakaom a po častiach vmiešame do cesta. Nakoniec z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý varechou vmiešame do cesta. Plech 25x30 cm vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 25 - 30 minút.
  2. Po upečení korpus necháme vychladnúť. Z korpusu odstránime papier na pečenie. Pripravíme si krém. V mlieku s cukrom uvaríme čokoládový puding, do ktorého za horúca po kúskoch vmiešame čokoládu. Necháme vychladnúť, občas premiešame. Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom do hladka a spojíme s pudingom.
  3. Korpus pofŕkame vaječným likérom, potrieme džemom a rovnomerne rozotrieme plnku, uhladíme. Okrúhle piškóty namáčame do likéru a ukladáme na krém plochou stranou nadol.
  4. Na vodnom kúpeli pripravíme čokoládovú polevu, ktorou polejeme celý zákusok. Dáme do chladničky stuhnúť a pred podávaním pokrájame na kocky.
  5. Nakoniec posielam moje vianočné pečenie... Príjemné prežitie vianočných sviatkov a šťastný nový rok, Varecháči.