Čokoládovy puding a karamelový puding s morskou soľou (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Suroviny

Postup

  1. Najprv si pripravíme všetky suroviny na karamelový základ.
  2. Do hrnca nasypeme cukor. Pridáme 2 PL vody. Na miernom ohni cukor upálime na karamel.
  3. Keď ma zlatohnedú farbu zložíme zo sporáka a pridáme po lyžiciach maslo. Vrátime na sporák a na malom ohni metličkou miešame, aby sa maslo s karamelom spojilo.
  4. Opäť zložíme zo sporáka a za stáleho miešania pridávame po lyžiciach smotanu (odskúšané to mam aj s obyčajnou smotanou, smotanou na šľahanie ale aj plnotučným mliekom).
  5. Na malom ohni opäť krátko prehrejeme. Mala by nám vzniknúť hladká krémová omáčka. Na záver prisypeme soľ a premiešame (samozrejme kto nemá rad kombináciu karamelu a soli, nemusí ju tam pridávať).
  6. Karamelový puding: Do hrnca nalejeme mlieko. Pridáme škrob,
  7. cukor a dobre premiešame metličkou.
  8. Na miernom ohni uvaríme puding. Do horúceho prilievame karamelový základ
  9. a ešte minútu prehrejeme aby sa všetky suroviny spojili.
  10. Puding nalejeme do foriem a necháme vychladnúť.
  11. Čokoládový puding: Z mlieka, cukru a škrobu uvaríme puding. Primiešame kakao a čokoládu.
  12. Miešame, kým sa všetky suroviny nespoja.
  13. Puding nalejeme do formičiek, či pohárov a necháme vychladnúť. Šálka, ktorú som používala ako odmerku mala 240 ml.