Najprv si pripravíme všetky suroviny na karamelový základ.
Do hrnca nasypeme cukor. Pridáme 2 PL vody. Na miernom ohni cukor upálime na karamel.
Keď ma zlatohnedú farbu zložíme zo sporáka a pridáme po lyžiciach maslo. Vrátime na sporák a na malom ohni metličkou miešame, aby sa maslo s karamelom spojilo.
Opäť zložíme zo sporáka a za stáleho miešania pridávame po lyžiciach smotanu (odskúšané to mam aj s obyčajnou smotanou, smotanou na šľahanie ale aj plnotučným mliekom).
Na malom ohni opäť krátko prehrejeme. Mala by nám vzniknúť hladká krémová omáčka. Na záver prisypeme soľ a premiešame (samozrejme kto nemá rad kombináciu karamelu a soli, nemusí ju tam pridávať).
Karamelový puding: Do hrnca nalejeme mlieko. Pridáme škrob,
cukor a dobre premiešame metličkou.
Na miernom ohni uvaríme puding. Do horúceho prilievame karamelový základ
a ešte minútu prehrejeme aby sa všetky suroviny spojili.
Puding nalejeme do foriem a necháme vychladnúť.
Čokoládový puding: Z mlieka, cukru a škrobu uvaríme puding. Primiešame kakao a čokoládu.
Miešame, kým sa všetky suroviny nespoja.
Puding nalejeme do formičiek, či pohárov a necháme vychladnúť.
Šálka, ktorú som používala ako odmerku mala 240 ml.