Čokoládový muffin (fotorecept)

Autor receptu: michal1977

Tento recept je jednoduchý a hlavne rýchly. Fajnové je to ku káve. Miluje to moja manželka a aj dcérka Natina. No chutí to aj mojim kolegom v práci (Rado J., Jano R., Andrej K., Ľudo B., Jano V. a aj Katka B. :))) ). Len pozor, keď to budete robiť v papierových košíčkoch...tie sa nejedia...(však Rado J.) ...:)

12
porcií
5 minút
príprava
23 minút
na 180 °C

Postup

  1. Najprv si zmiešame sypké zmesy dokopy (múku, práškový cukor, vanilínový cukor, kypriaci prášok, kakao).
  2. Potom do premiešanej sypkej zmesy pridáme vajce, jogurt, olej, posekané kúsky čokolády (výhoda čokolády na varenie je, že sa v muffinoch neroztopí a ostanú tam fajnové kúsky čokolády) a premiešame. Ak sa Vám bude zdať, že je cesto hutné, tak to je správne. Tak to má byť.
  3. Takto to vyzerá, keď je to premiešané...
  4. Teraz už len ostáva dať cesto do košíčkov, ktoré su uložené vo forme (forma IKEA na 12 kúskov). Najlepšie sa cesto dáva do košíčkov polievkovými lyžicami, lebo je riadne hutné a nechce sa mu velmi tiecť...Košíčky naplníme max. do 2/3. Inak by sa nám muffiny rozpiekli na forme. Ale toto množstvo je presne na tento počet (nič neostane navyše)...tak akurát...
  5. No a teraz už len dať do vyhriatej rúry na 180 stupňov na 23 minút (stredná priečka) a je to :D
  6. Po upečení to vyzerá takto: ...
  7. Na záver pridávam ešte čučoriedkové muffiny, kde namiesto čokolády a kakaového prášku pridávam čučoriedky (bez vody, ak sú zavárane).
  8. A po upečení sú čučoriedkové muffiny pripravené na zjedenie... DOBRÚ CHUŤ