Čokoládový koláč

Čokoládový koláč

Autor receptu: mitzy

Vytiahla som starší šanón s receptami a ukázala mužovi dva koláče. Jeden ovocný, druhý čokoládový. Vybral si čokoládový. Skoro celý zjedol sám :)

20 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. (Hrnček má 200 ml.) 100 g horkej čokolády a masla roztopíme na miernom plameni. Po vychladnutí primiešame vajcia, cukor (použila som 3/4 hrnčeka). Múku (ja som použila dva hrnčeky) zmiešame s kypriacim práškom a vanilkovým cukrom. Po častiach prisypávame do čokoládovej zmesi. Vymiešame cesto.
  2. Plech na pečenie (25x27 cm) vytrieme maslom, vysypeme krupicou a cesto doň vložíme a rozotrieme. Na vrch posypeme lieskové orechy, ktoré sme predtým potĺkli kladivom v sáčku na drevenej doske. Posypeme aj kúskami posekanej horkej čokolády (50 g). Pečieme 20 minút na 200 stupňoch.
  3. Po vytiahnutí z rúry koláč posypeme druhou polovicou nasekanej horkej čokolády a bielou nasekanou čokoládou. Na teplom koláči sa topí a môžeme ju aj rozotrieť. Koláč necháme vychladnúť. Skladujeme najlepšie v chladničke.
  4. Ak by niekto chcel koláč upiecť v pôvodnej verzii, tak v recepte sa píše 2 dcl hladkej múky a 1 a pol dcl cukru. Ja som použila dva poháre múky, jeden sa mi zdalo málo, cukru zas priveľa. Ale to je iba môj názor a niekomu sa môže pozdávať viac pôvodný recept koláču. Potom piecť v plechu 20x30 cm. Nech už je ako chce, koláč chutí dobre a ja prajem veľa zdaru :)