Čokoládový koláč

Čokoládový koláč s mascarpone bez múky (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Tento koláč je bezlepkový, ale to neznmamená, že si na ňom nemôžu pochutnať aj tí ostatní.

12
porcií
30 (+ chladenie) minút
príprava
25 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Žĺtky vyšľaháme s cukrom.
  2. Pridáme nastrúhané mandle, kakao, mlieko, sódu bikarbónu a vo vodnom kúpeli roztopenú čokoládu. Prešľaháme.
  3. Nakoniec vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov.
  4. Cesto dáme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Pečieme na 170 °C 25 minút.
  5. Koláč vyberieme z rúry. Necháme 5 minút chladnúť a potom opatrne vyberieme z formy. Hlavne spodok je potrebné podobrať nožom a oddeliť od formy. Keď čokoláda stuhne, zle by sa koláč oddeľoval od formy. Potom koláč vrátime do formy.
  6. Medzitým všetky prísady na krém prešľaháme.
  7. Krém navrstvíme na ešte teplý koláč.
  8. Povrch posypeme strúhanou čokoládou.
  9. Dáme do chladničky do druhého dňa stuhnúť.