Čokoládový koláč
Čokoládový koláč s mascarpone bez múky (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Tento koláč je bezlepkový, ale to neznmamená, že si na ňom nemôžu pochutnať aj tí ostatní.
|
12 porcií |
30 (+ chladenie) minút príprava |
25 minút na 170 °C |
Postup
- Žĺtky vyšľaháme s cukrom.
- Pridáme nastrúhané mandle, kakao, mlieko, sódu bikarbónu a vo vodnom kúpeli roztopenú čokoládu. Prešľaháme.
- Nakoniec vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov.
- Cesto dáme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy.
Pečieme na 170 °C 25 minút.
- Koláč vyberieme z rúry. Necháme 5 minút chladnúť a potom opatrne vyberieme z formy. Hlavne spodok je potrebné podobrať nožom a oddeliť od formy. Keď čokoláda stuhne, zle by sa koláč oddeľoval od formy. Potom koláč vrátime do formy.
- Medzitým všetky prísady na krém prešľaháme.
- Krém navrstvíme na ešte teplý koláč.
- Povrch posypeme strúhanou čokoládou.
- Dáme do chladničky do druhého dňa stuhnúť.