zatvoriť
VYTLAČIŤ
Hruškový koláč
Čokoládový koláč s hruškami
Autor receptu:
19veroni87
4
porcie
20 minút
príprava
45 minút
na 180 °C
Suroviny
1-2 ks zrelé
hrušky
1,5 PL
sirup javorový
2 PL
šťava limetková
80 g
maslo
2 ks
vajce
50 g
cukor hnedý
1 bal
cukor vanilkový
8 g
kakao
50 g
vločky čokoládové tmavé
120 g
múka hladká
1/2 bal
prášok kypriaci do pečiva
75 ml 33 %-ná
smotana na šľahanie
3 PL
džem marhuľový
Postup
Zmiešame limetkovú šťavu s javorovým sirupom, pridáme rozkrojené štvrtinky hrušky, premiešame a necháme pol hodinku marinovať v chladničke.
Vajíčka, cukor a maslo vyšľaháme, pridáme kakao, múku, prášok do pečiva a smotanu. Nakoniec aj čokoládové vločky.
Vlejeme do formy, obložíme marinovanými hruškami a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C 45 minút.
Marhuľový džem si zohrejeme v hrnci, potom natrieme na hotový koláč.