Čokoládovo-višňová torta (fotorecept)

Autor receptu: sladkacokolada

Pre moju dcéru k narodeninám.

40 minút
na 150 °C

Postup

  1. Plnku si pripravíme deň vopred. Zohrejeme šľahačku a roztopíme v nej čokoládu. Necháme vychladnúť a na 24 hod. dáme do chladničky. Na druhý deň vyšľaháme šľahačku a zmiešame s mascarpone.
  2. Vyšľaháme bielky na tuhý sneh a zašľaháme doň cukor. Pridáme rozmiešané žĺtky s vodou. Primiešame múku s kakaom. Ja som si oddelila trocha cesta, aby som mala jeden bledý plát. Dáme upiecť na 150°C, približne 40 minút. Po vychladnutí prekrojíme podľa potreby.
  3. Pláty pokvapkáme likérom a šťavou s kompótu.
  4. Natrieme vrstvu krému, priložíme ďalší plát a poukladáme višne. Takto zložíme celú tort a dáme stuhnúť na niekoľko hodín do chladničky.
  5. Posledný plát potrieme šťavou s kompótu.
  6. Celú tortu potrieme krémom.
  7. Začneme ozdobovať višňami.
  8. Ozdobíme čokoládou podľa vlastnej fantázie.
  9. Aj s malým darčekom.