Čokoládovo-vanilkové srdce
Autor receptu: mana
60 min minút príprava |
30-35 min minút na 170°C °C |
Postup- CESTO č.1:8 vajec,120g krys.cukor,170g pol.muky,1 lyžica solamylu,1 lyžička kyp.prasku.Vajcia s cukrom vyšlahame do peny a do peny zapracujeme zmes muky zo skrobom a praskovym cukrom.CESTO č.2:Opakujeme ako cesto č.1 len pridame 2 kopcovane lyžice kakaa Piškotove cesto nalejeme do vymastenej a vysypanej tortovej formy a dame piect na 15min... pri teplote 170°C
- COKOLADOVY KREM:500ml mlieka,2 čok.pudingy,2 lyžice kryš.cukru, 1 hera,pras.cukor. V 300ml mlieka,cukor privedieme do varu,v 200ml mlieka rozmiešame krémove prášky,vlejeme do vriaceho mlieka a za stáleho miešania uvaríme hustý puding.Za občasného miešania necháme vychladnút.do vychladnuteho pudingu zašlahame nakrajane maslo na kocky a pridavame pras.cukor VANIELKOVY KREM:Opakujeme ako cokoladovy krem
- Kazdy korpus rozrežeme na dve casti,pričom nam vzniknu 4 korpusy.2 kakaove a 2 piškotove. Pom.džus zmiešame s rumom a pokropime korpus,natrieme džemom potrieme cok.kremom.Priložime dalsi korpus,pokropime,potrieme džemom a van.kremom a postup opakujeme
|