Čokoládovo-vanilková torta (fotorecept)

Autor receptu: babina49

Túto tortu som robila pre mÔjho vnuka a veľmi chutila,tak sa s vami podelim,ako som to "stvorila". Ozdobovanie torty je moja slabá stránka,ale snažila som sa...nie a nie stvoriť "vlnky lahodné oku...".Tortová forma mala priemer 28 cm.

Suroviny

Postup

  1. celé vajcia šľaháme s cukrom a na záver pridáme 2 PL letnej vody.Primiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva-toto už premiešavame metličkou.Vylejeme do tortovej formy,ktorá je vystlaná papierom na pečenie a pečieme.Ako vždy dľžku pečenie nepozerám-mám starý plyňák,tak ani stupne,ale tak na 180-200 .
  2. Takto isto upečieme aj kakaové piškóty - 2x,len tam sa dáva o 1 PL múky menej a nahradí sa kakom: ( 3PL múka,1PLkakao,PDP-1/2 ČL, 2 PL letná voda)
  3. hotové upečené korpusy
  4. nad parou šľaháme čokoládový krém:5 celých vajec,100g cukru a 40g kakaa do husta,cca 20 min.Prv než to dáte nad paru,pošľahajte to cca 2-3 min. šľahačom.Keď to na bokoch začne cukornatieť,malo by to byť hotové.Tento krém je preto z 5 vajec,lebo potrebujeme aj na potretie bokov,vrchu torty a aj na ozdobu
  5. takto isto šľaháme nad parou aj vanilkový krém a po vychladnutí primiešame 250g masla
  6. Po vychladnuti nad parou ušľahaného krému pridáme 250-300g masla-podľa toho,koľko chceme s krémom ozdobovať
  7. spodný plát bol hnedý(mÔžete ho pokvapkať aj s rumom), natrela som ho ríbezľovým džemom a naň som rozotrela celý vanilkový krém
  8. na krém som priložila biele cesto,natrela čokoládový krém (nechala som si z neho na potretie bokov a povrchu torty v tenkej vrstve) Druhý hnedý korpus som si najskÔr natrela džemom a tou stranou som ho priložila na krém
  9. potrieme boky a povrch torty
  10. tortu polejeme čokoládou,ktorú som roztopila vo vodnom kúpeli.(čokolády som preto dala viac do rozpisu surovín,aby jej bolo dostatok). "Nedostatky" zamaskujeme takto
  11. zdobenie nebolo nič moc
  12. takto vypadala v reze a chutila výborne