Čokoládovo-tvarohové kocky (fotorecept)

Autor receptu: stacy77777

Pre syna,na firemnú oslavu,vraj,niečo,čo sme nemali....Koláčik je robený na spôsob ako Kinder pingui, len s tvarohovo-čokoládovou plnkou. Cesto je od Akeber, len dvojnásobná dávka na dva veľké plechy.

40
porcií
90 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Vymiešame si žĺtka s krupicovým a vanilkovým cukrom do peny, pridáme vlažnú vodu, múku s práškom do pečiva,kakao a tuhý sneh z bielkov. Cesto rozdelíme na dve rovnaké časti a upečieme dva pláty, na klasickom veľkom plechu, približne 15minút na 180°C.
  2. Roztopíme si horkú čokoládu s maslom, olejom a vodou. Množstvo čokolády je do plnky, na vrstvu medzi plnkou, aj na povrch.
  3. Na plnku si vymiešame najskôr maslo s práškovým cukrom.
  4. Do mäkkého tvarohu primiešame 3 polievkové lyžice troška prechladnutej roztopenej čokoládovej polevy.
  5. Čokoládový tvaroh pomaly primiešavame do vymiešaného masla s cukrom. Nemusíme sa obávať, plnka nie je presladená, mäkký odtučnený tvaroh má mierne kyselkavú chuť.
  6. Časť plnky natrieme na jeden plát cesta.
  7. Na plnku dáme vrstvu čokoládovej polevy, trocha vychladenú, aby sa plnka netopila. Roztierame opatrne.
  8. Na čokoládovú vrstvu dáme opäť tvarohovú plnku, malú časť ponecháme na zdobenie. Prikryjeme druhým plátom cesta. Polejeme zvyšnou čokoládovou polevou.
  9. Keď čokoláda troška zatuhne, jemne si naznačíme, ako budeme zákusok krájať, dozdobíme zvyškom plnky, vyšľahanou šľahačkou a čokoládovými ozdobami.
  10. Dobrú chuť...:-)