Čokoládovo-tvarohové kocky (fotorecept)

Autor receptu: adkas

Kolegyna sa vratila z dovolenky zo Slovenska s tym, ze jedla doma vyborny tvarohovy zakusok.Opisala mi ho a kedze som ho nepoznala, doniesla mi recept. Akurat mi prisiel vhod. V praci mame taky zvyk, ze na narodeniny kazda prinesie nejaky zakusok. Uz si vsetci zvykli, ze ja nosim doma pecene (homemade cake):). Takze tento rok toto bol moj narodeninovy zakusok:). Zakusok skvele chuti dobre vychladeny z chladnicky. Nie je presladeny a cokoladovo-smotanova poleva na vrchu je absolutne spicova.

40
porcií
50 minút
príprava
20 minút
na 20 °C

Suroviny

Postup

  1. cele vajcia vyslahame, ked zbeleju pridame cukor a dalej slahame. Pridame mlieko, preslahame. Pridame olej, preslahame.
  2. Pridame muku zmiesanu s praskom do peciva a premiesame. Dve tretiny cesta vylejeme na vymasteny a mukou vysypany plech ( rozmer 30x40) . Do jednej tretiny cesta, ktore ostalo v miske primiesame preosiate kakao, premiesame. Polejeme nim zlte cesto krizom-krazom. Pecieme vo vyhriatej rure pri 190 stupnoch C cca 20 minut.
  3. Cesto upecieme a nechame vychladnut. Vo vacsom hrnci ( budem tam pridavat aj maslo aj tvaroh) v mlieku rozslahame puding a cukor. Za staleho miesania uvarime husty puding.
  4. Este do horuceho pudingu vmiesame zmakknute maslo. Preslahame mixerom, nech sa hmoty spoja.
  5. Pridame tvarohy a opat dobre preslahame, kym vznikne pekny, hladky krem.
  6. Nanesieme ho na vychladnutu piskotu, rozotrieme a odlozime do chadnicky, aby krem dobre stuhol
  7. Cokoladu nalameme na mensie kusky a vo vacsej mise, za staleho miesania , ju rozpustime nad parou. Stiahneme z pary a vmiesame do cokolady 2 kysle smotany.
  8. Nanesieme na pudingovy krem. opat vratime este do chladnicky, aby sa zakusok dobre schladil.
  9. Vrch mozeme ozdobit napr, coko hoblinkami, kuskami.
  10. Dobru chut!