Čokoládovo-pomarančové plnené keksy (fotorecept)
Autor receptu: elixir
Chrumkavé, horko-čokoládové s finálnym chuťovým dotykom pomaranča a relatívne rýchlo pripravené.
7 porcií |
20 minút príprava |
15-20 minút na 180 °C |
Postup
- Do misky si dáme alsan a cukor doň vpracujeme.
- Pridáme kakao a pomarančovú kôru, soľ a škoricu.
- Pridáme múku. Vznikne nám mäkké, mierne lepivé cesto.
- Do cesta dodáme aj hoblinky čokolády.
- Potom cesto po častiach rozvaľkáme a vykrajujeme kolieska, ktoré následne ukladáme na plech s papierom na pečenie. Na vykrajovanie som použila obruč na dezerty s priemerom 6cm.
- Pripravené kolieska dáme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme 15-20 minút. Okolo 15 minúty treba vidličkou skúsiť, ako sa cesto správa - jemne ju pohýbať po povrchu jedného z koliesok. Po upečení necháme vychladnúť.
- Na prípravu plnky dáme smotanu, čokoládu nalámanú na kúsky a pomarančovú kôru do hrnca; čokoládu topíme a dobre premiešavame s ostatnými surovinami.
- Na záver pridáme aj agávový sirup. Plnku necháme vychladnúť a potom ňou spájame po dve kolieska keksov.
- Toto je príprava s horkou čokoládou, podobne by to malo fungovať napríklad aj s mliečnou. Ak vám vadí alsan, použite napríklad maslo.