Čokoládovo-pomarančové plnené keksy (fotorecept)

Autor receptu: elixir

Chrumkavé, horko-čokoládové s finálnym chuťovým dotykom pomaranča a relatívne rýchlo pripravené.

7
porcií
20 minút
príprava
15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Do misky si dáme alsan a cukor doň vpracujeme.
  2. Pridáme kakao a pomarančovú kôru, soľ a škoricu.
  3. Pridáme múku. Vznikne nám mäkké, mierne lepivé cesto.
  4. Do cesta dodáme aj hoblinky čokolády.
  5. Potom cesto po častiach rozvaľkáme a vykrajujeme kolieska, ktoré následne ukladáme na plech s papierom na pečenie. Na vykrajovanie som použila obruč na dezerty s priemerom 6cm.
  6. Pripravené kolieska dáme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme 15-20 minút. Okolo 15 minúty treba vidličkou skúsiť, ako sa cesto správa - jemne ju pohýbať po povrchu jedného z koliesok. Po upečení necháme vychladnúť.
  7. Na prípravu plnky dáme smotanu, čokoládu nalámanú na kúsky a pomarančovú kôru do hrnca; čokoládu topíme a dobre premiešavame s ostatnými surovinami.
  8. Na záver pridáme aj agávový sirup. Plnku necháme vychladnúť a potom ňou spájame po dve kolieska keksov.
  9. Toto je príprava s horkou čokoládou, podobne by to malo fungovať napríklad aj s mliečnou. Ak vám vadí alsan, použite napríklad maslo.