Čokoládovo-ovsené toliariky

Autor receptu: gustoe

Jednoduché a hlavne zdravé čokoládovo ovsené toliariky :)

30
porcií
30 minút
príprava
15 minút
na 170 °C

Postup

  1. Cukor a maslo vymiešame do penista, primiešame vajíčka, vanilkovú arómu, múku zmiešanú s kypriacim práškom. Dobre premiešame.
  2. Do zmesi pridáme ovsené vločky a nastrúhanú horkú čokoládu a znova jemne premiešame, tak aby sme získali hladké cesto.
  3. Plech vyložíme papierom na pečenie a pomocou polievkovej lyžice odoberáme z cesta menšie kopčeky. Kopčeky poukladáme na plech a mierne roztlačíme tak aby vznikla medzi nimi medzera cca 3-4 centimetre.
  4. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri 170°C cca 15 minút. Hotové toliariky necháme vychladnúť a podávame.