Čokoládovo-ovsené toliariky
Autor receptu: gustoe
Jednoduché a hlavne zdravé čokoládovo ovsené toliariky :)
30 porcií |
30 minút príprava |
15 minút na 170 °C |
Postup
- Cukor a maslo vymiešame do penista, primiešame vajíčka, vanilkovú arómu, múku zmiešanú s kypriacim práškom. Dobre premiešame.
- Do zmesi pridáme ovsené vločky a nastrúhanú horkú čokoládu a znova jemne premiešame, tak aby sme získali hladké cesto.
- Plech vyložíme papierom na pečenie a pomocou polievkovej lyžice odoberáme z cesta menšie kopčeky. Kopčeky poukladáme na plech a mierne roztlačíme tak aby vznikla medzi nimi medzera cca 3-4 centimetre.
- Vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri 170°C cca 15 minút. Hotové toliariky necháme vychladnúť a podávame.