Čokoládovo-ovocná rawtička

Autor receptu: nelajsia

Už dlhšiu dobu som nadšená vitariánstvom, ale nie som 100% raw, napriek tomu často pripravujem všelijaké surové sladkosti a aj šaláty, či cuketové špagety s omáčkami zo surových produktov...:-)

2-3
porcie
15 minút
príprava

Postup

  1. Najprv si vopred namočíme, mandle, datle a osobitne kešu orechy - najlepšie cez noc....kešu stači aj 4 hodky.... Na spodnú vrstvu mixneme mandle, datle, agáve sirup a raw kakao..Mala by vzniknúť lepivá hmota, nie priliš riedka, touto hmotou vystelieme spodok menšej tortičkovej formy.
  2. Na plnku si mixneme kešu oriešky(bez tej vody, v ktorej sa namáčali..:-)) agáve sirup, ovocie( ja som použila aktuálne jahôdky) a chia semiačka, ktoré nám hmotu zahustia... navrstvíme na spodnú vrstvu a necháme v chlade aspoň pol hodinku...
  3. Nakoniec pripravíme čokoládovú polevu.... vo vodnom kúpeli rozpustíme kakaové maslo, pridáme raw kakao a agáve sirup, nalejeme na tortičku a necháme v chlade.. aj v mrazničke napr. nejakú pol hodku.... je to zdravá mňamka a úplne vegan a raw