Čokoládovo-orechové rezy (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Tohto typu zákusky pečiem už roky.Je to osvedčené cestíčko,jednoduché a viem,že výsledok bude určite dobrý.Manžel má rád zákusky s krémom.Takže zákusok s čokoládovým krémom.

45 minút
príprava
60 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Bielka vyšľaháme do tuha s práškovým cukrom.Pomaly pridáme a premiešame žĺtka. Do múky vmiešame kypriací prášok a kakao.Premiešame.Nakoniec pridáme pomleté orechy.Do premiešanej sypkej zmesi Postupne pridávame vyšľahané bielka s cukrom so žĺtkami.Vylejeme na plech vyložený mastným papierom.Upečieme pri teplote 180 0C.
  2. Ten istý postup platí aj pre svetlé cesto.
  3. Upečené tmavé cesto potriem malinovým lekvárom .
  4. Upečené svetlé cesto.
  5. Krém si uvaríme.Okrem masla všetky suroviny spojíme a rozhabarkujeme,aby sme nemali hrudky.Počas varenia plnku stále miešame,aby sa nám múka neprichytila o dno.Počkáme,kým bude vrieť.stiahneme oheň a ešte chvíľočku varíme.Keď je masa uvarená,necháme ju vychladiť a sem tam premiešame,aby sa nám netvorila koža.Do studenej masy zamiešame maslo a dobre vyšľaháme.
  6. Potom pláty spájame.Na tmavý plát potretý lekvárom navrstvíme 2/3 čokoládovej plnky.Na ňu uložíme svetlý plát a na ten dáme zvyšok plnky.Už nedávame lekvár.Na Vrch koláča strúham jogurtovú bielu čokoládu.Pekne prizdobí.A tiež kvalitnú tmavú čokoládu.Zákusok odkladám do chladu.
  7. Po vychladení zrovnám kraje a koláč prekrojím na polovicu.
  8. Zákusky krájam na trojuholníčky.