Čokoládová bábovka

Čokoládovo-orechová bábovka s karamelovou omáčkou

Autor receptu: 19veroni87

Vynikajúca čokoládová bábovka

10
porcií
20 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom, vanilkovým extraktom a so štipkou soli. Postupne pridáme vajcia, rozpustenú čokoládu a mlieko. Múku zmiešame s práškom do pečiva, kakaom a mletými orechami. Cesto vlejeme do vymastenej formy. Pečieme pri teplote 175 °C cca 50 minút. Necháme ju vychladnúť a vyberieme z formy.
  2. Do hrnca si dáme rozvariť vodu s cukrom. Varíme, kým sa nám nevytvorí karamel (musí mať zlatohnedú farbu). Potom pridáme maslo, smotanu so šipkou soli. Rozmiešame na hladký krém.
  3. Bábovku polejeme karamelovou omáčkou a posypeme nasekanými orechmi.