Čokoládovo-kakaová torta

Autor receptu: janger

Pozeram na Varechu, pozeram...Ved to je tusim moja torta, co vidim... Varechacka @ivkaa tu dnes pridala torticku. My sme dnes dojedli takmer dvojicku tej jej torty. Mala som ju odfotenu, ze ju sem pridam. Krem je iny, takze pridam aj tu moju. Korpus som tak isto piekla podla receptu od @ivosenka - http://www.varecha.pravda.sk/recepty/kakaovy-olejovy-korpus-na-tortu-fotorecept/17134-recept.html. Ivosenka, dakujem. Plnila som jednoduchym maslovo-pudingovym kremom.

45 minút
na 150 °C

Postup

  1. Korpus som spravila podla receptu od @ivosenka. Chcela som ho vyskusat. Mam vo zvyku pridavat sneh z bielkov do vyslahanych zltkov. V tomto recepte je to opacne. Korpus sa mi paci. Na buduce ho zase vyskusam podla mojho stareho sposobu. Som zvedava, ci bude nejaky rozdiel. Piekla som 40 minut na 150 stupnoch, potom este 5 minut na 175. Forma na pecenie mala 24cm.
  2. Spravila som krem. Uvarila som husty cokoladovy puding. Neviem uz presne, ako sa volal. Viem, ze bol od Oetkera, myslim, ze premium, s extra kakaom. Namiesto 500ml mlieka som pouzila 350ml. Do mlieka som primiesala 2 PL cukru. Ked bolo horuce, pridala som polamanu cokoladu, nechala ju rozpustit. A dalej som varila puding tradicnym sposobom. Nechala som ho vychladnut. Sem tam treba miesat, aby sa nespravila koza.
  3. V mixeri som dobre, az do peny, vyslahala maslo s cukrom, vanilkovym cukrom. Cukru si dajte podla chuti.
  4. Do vyslahaneho masla som postupne pridavala vychladeny puding. Maslo aj puding musia mat rovnaku teplotu, aby sa nam to nezrazilo.
  5. Korpus som prerezala na tri diely.
  6. A potom uz pokracovala dcera. Na kazdy diel natrela krem. Na to dala vrstvu zavaranych, zahustenych ceresni. Mala som uz hotove, v plechovke. Inac sa to da spravit aj tak, ze stavu z ceresni si trochu zahustite maizenou.
  7. Vrch a boky torty potrela kremom. A na vrch nasekala cokoladu. Takze velmi jednoducha vyzdoba.
  8. Z kremu mi este trochu zostalo. Takze na buduce by som dala menej masla.
  9. Takato bola torticka v reze. Nam stacilo po malom kusku.