Čokoládovo-banánová torta

Autor receptu: kucharienka

Pomerne rýchla a jednoduchá torta, vhodná ako narodeninová alebo len zákusok :) Je ľahká, nie príliš sladká. Banány môžete nahradiť iným ovocím. PS: Suroviny nemusia byť presne na gram a mililiter, nemám digitálnu váhu a tekutiny tiež viac-menej odhadujem, dajte na svoju intuíciu :) Nech chutíííí :)

40 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Vyšľaháme si 4 žĺtky s cukrom. Potom prišľaháme v mikrovlnke rozpustené všetko maslo a tiež rozpustenú čokoládu, asi 100 gramov. Prisypeme múku, prášok do pečiva a kakao, štipku soli, pridáme asi 3 lyžice mlieka. Šľaháme. Vznikne pomerne tuhé cesto.
  2. Vyšľaháme si sneh a jemne ho zamiešame do cesta. Nepoužívame šlahač. Cesto sa prevzdušní. Vylejeme do tortovej formy, nezabudnite dať papier na pečenie, nič nemastíme.
  3. Pečieme asi 40 minút, asi 180 stupňov (plynová stupeň 6), ale vy sami viete ako pečie vaša rúra, kontrolujte.
  4. Vychladnutý korpus rozkrojíme na polovicu. Mal by byť bublinkový, nie príliš presušený, taký akurát. Natrieme džemom spodný plát.
  5. Vyšlaháme väščiu smotanu smotanu s trochou cukru, ja to nerobím moc sladké. Na korpus poukladáme banány, koľko sa zmestí . Je lepšie použiť neprezreté. Prekryjeme vyšlahaným krémom a prekryjeme druhou časťou korpusu. /Aj tento korpus môžete natrieť džemom zo strany, ktorá pôjde ku krému./ Ak sa vám zdá šľahačkový krém príliš riedky, zapnite okolo torty opäť formu a tak ju dokončit, a dajte stuhnúť do chladničky. Ak sa vám pri odstraňovaní krém o tortu priklepí, len to nejako napackáte naspäť a neskôr zamaskujete čokoládou.
  6. Vyšľaháme menšiu smotanu s roztopenou čokoládou /asi 200 gramov čokolády/, ktorou potom natrieme tortu. Ak chcete dajte trošku cukru. Ja som nepoužívala smotanu ale anglický Double Cream, takže nie som si istá konzistenciou, ak je treba nechajte trochu stuhnúť pred natieraním, aby to nestekalo. Posypte niečim, aby ste zakryli nedokonalosti :D Ospravedlňujem sa za chýbajúci fotopostup, nevedela som že sa vydarí :D